Publisert på

Frø og klematis 2017

Nå er frøene, setteløk og klematis for 2017 lagt ut i nettbutikken. En del nyheter er med og ellers er det mange spennende planter å så. Pass på å begynne tidlig med de som trenger lengst forkultivering. Klematisnyhetene i 2017 er et variert knippe av forskjellige farger og innen forskjellige grupper.

Noen av de plantene som bør forkultiveres tidligst er Chilipepper. Noen av sortene er ‘Lombardo‘, ‘Jaladuro‘ og ‘Cayenne long slim‘.Ellers å så i januar er:
Stemorsblomst ‘Florist Strain
Stemorsblomst ‘Hiemalis
Stemorsblomst ‘Rococo


Årets nyheter er mange, noen av de mest spennende er tomaten Golden Currant, snittbønnen ‘Serpedor‘, chilipepper ‘Jamaican Bell‘ og squash Pic n Pic.
Så i februar:
Basilikum
Blodbeger
Hagepute
Klokkeranke
Lavendel
Månedsjordbær
Paprika

Løk til mat er viktig i mange kjøkkenhager, velg setteløk for årets avling av Rødløk, Gul løk og Sjalottløk.


Årets klematisutvalg er variert. Nyhetene for 2017 er Green Passion, Palette, Paradiso, Sea Breeze, White Pearl og Wonderful.

Benmel er god gjødsel for løk og klematis og anbefales ved setting og planting i jorda. 1kg i tett plastboks koster 99,90.

Plantespade i rosa eller limegrønn med mål i cm markert inne i spaden gjør dybdemålingen enklere når frøene skal sås. Finnes i tre forskjellige størrelser.

Bruk Planteskilt som fint kan stikkes ned ved frøene for å vise hvilke sorter som er sådd. Disse finnes i hvitt og limegrønnt og kan fås i tre forskjellige størrelser Liten til 49,-, Medium til 59,- og Stor til 69,-, bruk vannfast tusj til å skrive på dem.
.