Publisert på

Klematisbeskjæring

Mange klematis kan beskjæres nå. Beskjæringen bygger opp planten, fremmer veksten og gir rikere blomstring på sikt. De første årene etter planting av klematis kan en beskjære de hvert år. Klematisplanten setter da flere skudd fra nedre del og bli en frodigere plante. Senere, når planten er godt etablert kan det være for å få god blomstring på mest mulig av plantas høyde.

Aureolin                             Princess Diana               Abundance


Nå i mars kan klematis

i gruppe 3 beskjæres. Denne gruppen består av de klematis som blomstrer på årets nye skudd fra midtsommer og utover høsten. På våren vil det da være masse visne greiner hvor det ikke vil komme blomster, så disse må fjernes. Selve beskjæringen av plantene består da i at man om våren (etter at frosten er over) skjærer de gamle rankene ned til like over basis for forrige års vekst ca 30- 75 cm over bakkenivå. På produktinformasjonen på hver klematis i nettbutikken står det beskjæringstidspunkt og hvor langt ned de skal beskjæres. Her hører gruppene jackmanii, integrifolia, viticella, flammula, patens, diversifolia, florida, texensis, vitalba, durandii, recta og tangutica med. Slik går du i gang med klematisbeskjæring av klematisgruppe 1, 2 og 3.

MANGE SORTER

Vi har et kjempeutvalg av klematis i alle slags farger og størrelser. Hos oss vil du garantert finne en du ikke har sett før. Det er begrenset antall igjen av enkelte sorter så det lønner seg å være rask for å få sikret seg sine favoritter. Klematis kan du handle i nettbutikken hele året og vi sender gjennom hele sesongen. Bestiller du nå er det ikke lenge før du kan få de nye plantene i bakken (eller krukke).  Finner du ikke den du leter etter så ta kontakt med oss så skal vi prøve å hjelpe deg.