Publisert på

Våren starter!

Vi har muligheten til å starte blomstringen ekstra tidlig ved å ta inn og sette i vann greiner av vårblomstrende busker som Gullbusk, eller av trær som Plomme.

 

 En deilig tid er foran oss. Noen av hagesyslene kan begynne, mange frø kan sås og blomsterløk og knoller kan settes i krukker. Husk å dekke til vintergrønne planter med jutevev slik at ikke vårsola svir bladene eller baret. Det er noen få dager igjen av rosesalget i nettbutikken. Siste frist for å bestille barrotroser er 31. mars.

Når vi nå kan ta greiner inn og drive i blomst kan vi også planlegge hvilke busker det hadde vært hyggelig å kunne plukke inn greiner av. Gullbusk er en av de flotteste å drive frem til påske i en vase med vann. Med sine gule blomster gjør den seg godt med påskeegg hengende fra greinene. Prydkirsebær, Eple, Morell, Plomme, Aprikos, Fersken, Rosemandel og forskjellige Magnolia er også fine å drive i blomst inne.

Nå i mars er det tid for å beskjære høstblomstrende klematis som Italiaklematis og Gullklematis. I artikkelen Klematisbeskjæring kan du lese litt om denne beskjæringen og se fine bilder av en del av våre klematis.

Det er på tide å så blomster som for eksempel Pyntekorg, den er kjempefin og blomstrer godt også ut over høsten og fram til frosten kommer. Med nesten svevende bladverk er den en lett og luftig plante å sette inn i bed mellom stauder eller andre sommerblomster. En stor krukke fyllt med bare Pyntekorg er også veldig fint! Sinnia er også en takknemlig plante å så nå i mars, den gir fine blomster med forskjellige farger. Sinnia er en holdbar snittblomst med store georginelignende blomster. Den trives i velgjødslet og næringsrik jord.

Planting av blomsterløk og knoller kan skje nå. Vi har fått inn årets sortiment og sender ut fortløpende.

Pass på vintergrønne planter nå slik at ikke frossne planter får sviskader av at solen reflekteres i snøen rundt plantene og opp på plantene og gir sviskader. Pakk de inn i jutevev som beskytter plantene. Når plantene ikke har frossen jordklump lenger og kan ta opp vann er de klare for vanning nå og utover tidlig vår slik at de ikke får tørkeskader.

Gaver
Vi kan pakke inn og sende ferdig innpakkede gaver direkte til mottaker om det er ønskelig. Gaven pakkes deretter inn slik at den kan sendes med posten. Dette kan for eksempel være frøpakker, drops og kaffe eller en stolt hjort fra Interiør.

Vi har noen nyheter for året:
Hunde og kattefôr fra Royal Canin er nå lagt ut i nettbutikken, og mer kommer! Godbiter, leker og utstyr til hund og katt fra Dogman er også kommet i kategorien Dyr.

Enklere betalingssystem
Din Lokale Gartner har fått en fornying i år ved at det er lagt inn et enklere betalingssystem, der du legger inn kortnummer, uløpsdato og CVC-koden på kortet for å kunne betale.

Gavekort
Noe av det enkleste å gi bort i bursdagsgave til den hageglade er gavekort. Nå kan det sendes en e-post direkte til mottaker, som deretter kan handle planter og utstyr i nettbutikken. Koden på gavekortet legges inn og gjør at beløpet automatisk trekkes i fra kjøpet.

Roser for 2018

Det er fremdeles mulig å bestille barrotroser for dette året, de sendes ut når det er klart til å plantes og kan gjerne plantes i krukker eller potter i første omgang. Bestillingsfristen er 31. mars for sending i år.

Bestilling i nettbutikken Din lokale gartner inkluderer frakt ved kjøp over 1000kr.